Mierea poliflora

Consumul acestui sortiment de miere este recomandat pentru stimularea poftei de mincare si facilitarea digestiei. Mierea poliflora este un bun remediu impotriva anemiei si a oboselii fizice sau intelectuale. Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima si pentru cresterea procentului de hemoglobina din singe, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (una-doua lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe.

Sursa
Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante si este mai aromata si mai bogata in saruri minerale decit alte sortimente de miere, drept pentru care este considerata o miere completa.

 

 

 

 

Mierea de salcam

Culoarea mierii de salcam, imediat dupa recoltare, este transparenta, insa, depinde de fagurii in care a fost facuta. Astfel poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschis. Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare cand este proaspata .Cristalizarea este un proces natural si depinde de raportul dintre glucoza si fructoza din componenta mierii si de temperatura mediului. Datorita unei cantitati mari de fructoza, aceasta nu se cristalizeaza decat dupa un an si jumatate doi ani, dar nici atunci in totalitate. Mirosul este specific. Trebuie sa tinem cont insa, ca mirosul pronuntat de salcam este un semn al falsificarii mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcam.

Sursa
Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor. Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului. Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante. Mierea de salcam este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta - in acest caz din salcam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mierea de rapita

Mierea de rapita este destul de usor de descris deoarece se gaseste in cantitate mare in stare pura sau aproape pura. Coloratia este foarte slaba, nu depaseste 35 mm pe scara Pfund (care este gradata de la 0 la 140 mm). Mirosul ei este cel al florilor de rapita ; gustul este dulce, fara o caracteristica anume. .Continutul in apa al mierii de rapita este destul de ridicat si anume in jur de 18%. Aceasta .datorita faptului ca este miere de primavara care se recolteaza repede pentru a nu cristaliza in faguri; in aceste conditii, exista tendinta de a se recolta mierea inainte de maturare completa. Valoarea pH este relativ ridicata si aciditatea destul de slaba (pH 4, aciditate totala de ordinul a 15 meq./kg). Conductibilitatea electrica foarte scazuta indica un continut sarac in substante minerale. Spectrul zaharurilor este caracterizat prin abundenta glucozei (48%) care domina net asupra fructozei (44%), in timp ce zaharurile minore sunt putin abundente (4,5%). Acest spectru arata o tendinta foarte neta pentru cristalizare spontana si foarte rapida ; cand este foarte pura, mierea de rapita poate sa cristalizeze inca de la extractie, mai ales daca timpul este racoros. Trebuie deci sa trecem mierea printr-un maturator cu termostat. .Spectrul polinic al mierii de rapita contine o cantitate mare de polen de rapita si anume 95% sau chiar mai mult. in aceste conditii, polenurile secundare sunt rare, ceea ce complica cercetarea originii geografice. Aceste polenuri secundare apartin unei flore de primavara destul de banala (pomi fructiferi, papadie si salcie) care nu este caracteristica unei regiuni precise

.Sursa
Mierea de rapita este obtinuta din flori de Brassica napus var. oleifera, planta oleaginoasa care in ultimii ani acopera din ce in ce mai multe suprafete agricole. Aceasta cultura se gaseste in prezent aproape peste tot, cu exceptia regiunilor de munte. .Mierea de rapita se recolteaza in lunile mai-iunie daca provine din insamantari de toamna. Rapita de primavara, care ocupa suprafetele mai mici, infloreste mai tarziu si mierea se recolteaza in iulie-august.

 

 

 

 

 

 

 

Va mai oferim

Propolis

Cadouri dulci